Alameda ha estat sempre una població basada en l’agricultura i la ramaderia i encara que, actualment, aquestes segueixen sent les principals fonts d’ingressos de la població podem observar que la curiosa llegenda del bandoler Tempranillo i la seva ruta, convida a molts turistes a visitar la regió, una regió que es veu directament beneficiada pel turisme.
Pel que fa a l’agricultura, Alameda gaudeix de 478 hectàrees (Ha) de superfície per cultius herbacis:
- 8 Ha pel cultiu de regadiu que és principalment de ceba
- 110 Ha pel cultiu de secà que és principalment d’Avena.
Pel que fa als cultius llenyosos tenen 4566 Ha de superfície:
- 296 Ha de superfície pel cultiu de regadiu
- 4018 Ha de superfície pel cultiu de secà
En el cas dels cultius llenyosos, el principal cultiu és, en els dos casos l’olivar i l’oli d’oliva.
Com es produeix l'oli d'oliva?
En aquest vídeo es pot veure pas a pas com s'elabora l'oli d'oliva ens les comarques Andaluses.
Turisme
Des d'Alameda s'ofareix al viatger l’oportunitat de conèixer i disfrutar d’aquest destí de llegenda a través d’algunes empreses de turisme actiu que es dediquen a transmetre els valors i coneixements de la zona i els racons i secrets més interessants de José María El Tempranillo.
Si us han entrat ganes de vistar Alameda, aqui us deixem una web turística relacionada amb la zona:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada